Sunday, March 8, 2020

Bucurie

         Saptamana aceasta au fost diagnosticate 4 persoane cu Coronavirus pe mica mea insula. Pe fondul acestei vesti, astazi la Sf Liturghie s-au impartasit mai multi oameni decat de obicei! Lucrul acesta mi-a facut sufletul sa joace de bucurie.
La sfarsitul Liturghiei episcopul nostru ne-a spus cum dusmanii lui Hristos se folosesc de aceast virus pentru a ataca Biserica si credinta, asta deoarece progresistii si stangistii au inceput si aici sa vocifereze impotriva Impartasaniei si a riscurilor de imbolnavire din biserica si din potir, cerand chiar inchiderea bisericilor.
Episcopul ne-a spus cum preotii se impartasesc cu ce ramane in potir dupa ce se vor fi impartasit toti credinciosii si ne-a povestit despre trei cazuri:

1. un preot pe o mica insula unde e o colonie de leprosi, preotul nu s-a imbolnavit dupa ce a luat impartasania din potir dupa leprosi.

2. un alt preot la un spital de boli infectiose. I s-a spus ca trei tineri asteapta afara sa vada DACA va lua impartasania dupa ce va fi impartasit toti bolnavii. Preotul s-a dus la tineri si a luat impartasania in prezenta lor. Nu a patit nimic.

3. un preot si un diacon la un alt spital de boli contagioase. Diaconul, de frica sa nu se imbolnaveasca, nu a vrut sa ia impartasania din potir, preotul i-a spus sa Ii ceara iertare lui Dumnezeu pentru necredinta si sa ia impartasania dar el a refuzat spunand ca are copii si trebuie sa se gandeasca la ei. La urmatoarea vizita la spital preotul l-a gasit pe diacon printre bolnavi iar episcopul ne-a spus ca nu Dumnezeu l-a pedepsit, ci necredinta l-a imbolnavit.

La sfarsit episcopul a strigat din tot sufletul ca din potir il luam doar pe Hristos!
M-au trecut fiori cand am auzit predica si strigatul episcopului si m-am bucurat sa vad marturia credinciosilor care se aliniasera la impartsasit.
Cu ajutorul lui Dumnezeu ma voi impartasi si eu saptamana viitoare.
Cum astazi a fost triumful Ortodoxiei am vazut in biserica si triumful credintei asupra fricii.
Doamne, cat ma bucur ca m-ai adus in Biserica Ta si cat de recunoscatoare sunt pentru Ortodoxie.
Ortodoxia, cel mai bun lucru care mi se putea intampla in viata!

I I S U S    H R I S T O S   B I R U I T O R

16 comments:

 1. Ce gânduri frumoase, izvorâte din inima. Mulțumesc pt postare😘😘😘

  ReplyDelete
 2. Replies
  1. Laura, e foarte simplu. Biserica nu forteaza pe nimeni sa creada si nici nu ies preotii pe strazi sa impartaseasca lumea cu forta. Acestea sunt pentru cei care cred ca in Sfantul Potir se afla Insusi trupul si sangele Mantuitorului. Cei care nu cred nu sunt obligati sa se impartaseasca dar sa nu ne schimbe noua credinta si randuiala.

   Delete
 3. Minunat! Și eu ma voi împărtăși fără vreo frică! Mi e frică de Hristos pentru păcatele mele, pentru nevrednici mea, dar ce nu e cu putință la oameni e cu putință la Dumnezeu. Doamne ajută! Amin.
  Irina C

  ReplyDelete
  Replies
  1. Irina, bine ai venit pe blogul meu! Ma bucur sa citesc ca si tu te vei impartasi. Doamne ajuta! 🙌

   Delete
 4. Mă bucur să te recitesc, Luiza! :)
  Nici mie nu mi-e frică că aș putea lua vreo boală din Biserică.
  Sănătate multă!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Adelina ce surpriza (bucurie) mi-ai facut sa aflu ca esti crestina. Cand aveam celalalt blog eram neoprotestanta si prea putin ma interesa daca vreuna din fetele cu care scriam este ortodoxa, apoi cand am facut blogul asta l-ai inchis tu pe al tau si asa nu am stiut, sincer nu stiu de ce aveam impresia ca nu esti credincioasa dar ce surpriza placuta mi-ai facut, mai cu seama ca nu ti-e frica sa iei vreo boala din biserica :)
   Ma bucur ca mi-ai scris si sper ca esti bine. Domnul sa vegheze pururi asupra ta si a copilasior tai! te pup.

   Delete
  2. Luiza, chiar voiam sa te intteb ce religie erai inainte :)

   Delete
  3. Mona, uite aici am scris mai mult exact pe subiectul acesta https://spreportileraiului.blogspot.com/2019/10/un-de-zile-in-cautarea-ortodoxiei.html
   dar daca nu ai timp de citit iti spun si rezumatul :))
   Am fost botezata ortodox, apoi am fost pasionata de chestii gen new age si budism, apoi am revenit la crestinism dar influentata de (neo) protestantism si in sfarsit am gasit ortodoxia.
   In 2015-2016 cand aveam cealalt blog (ne conversam si atunci dar nu stiu daca iti mai aduci aminte) eram protestanta.

   Delete
 5. Și noi ne împărtășim, eu și cei ai casei mele, cu frică și cu cutremur pentru nevrednicia noastră, dar cu nădejde în mila și ajutorul Domnului. Consider că acum e momentul să alergăm la Potir, sa ne bucurăm că încă o mai putem face...Doamne miluiește-ne!

  ReplyDelete
 6. Hristos a înviat draga mea! 🤗🤗🤗

  ReplyDelete