Saturday, June 20, 2020

Un nou inceput si o despartireAm lipsit de pe blog deoarece problemele mele de sanatate ajunsesera sa se acutizeze si mai mult. Totul a culminat cu o noapte in care am dormit doar 30 min. Aveam mereu dureri si stari de epuizare crunta.
Pe 12 Mai am inceput consultatiile cu un specialist si incet incet incep sa ma simt mai bine. Drumul spre sanatate e de lunga durata, minim 1.5-2 ani si in rastimpul asta voi mai avea coborasuri dar cred si sper ca la sfarsitul acestei perioade sa fiu mult mai bine decat cum sunt acum.
Terapia pe care o urmez este din medicina alternativa, terapeuta mea este atat medic alopat dar este specializata si in medicina alternativa. Tatal ei este medic alopat, el a suferit la randul lui de boala pe care o am eu si a gasit vindecarea pe pielea lui prin metode alternative.
In toti anii astia am citit enorm pe subiectul asta si cred ca acest medic este cel mai competent specialist pe boala mea, citind blogul lui mi-am recunoscut simptomele si starile de boala. El este foarte scump si inaccesibil mie financiar dar fiica lui are un tarif mai accesibil si sunt convinsa ca se consulta cu tatal ei si ca tratamentul pe care il recomanda este acelasi tratament pe care il recomanda si tatal ei.

Azi am fost la manastire sa il vad pe ieromonahul meu drag. Luni sau marti va pleca de pe insula. Parca se rupe o bucatica din sufletul meu. Am stat iar de vorba si m-a miscat delicatetea lui cat si autenticitatea lui. Ce ciudat este sa te legi sufleteste de cineva pe care l-ai vazut doar de cateva ori.
Am reusit si am gasit alt preot care vorbeste limba engleza, acest preot nu este un preot care spovedeste dar pt ca situatia este de asa natura a primit aprobare de la mitropolie sa ma spovedeasca.
Nu stiu cum mi-a scos Dumnezeu in cale acesti preoti deoarece si preotul la care voi merge de acum inainte este un preot deosebit.

Dupa ce am plecat de la calugar am fost intr-o mica excurise intr-un loc in care nu mai fusesem niciodata. A trebuit sa traversam muntele si drumul a fost destul de periculos serpuind pe marginea unei stanci si fara sa aiba parapet dar am ajuns cu bine si ne-am bucurat de priveliste, de culoarea superba a marii si de mirosul ei specific impletit cu miros de pini.

Cat de ciudat este sa vedem strazile goale, normal ar fi trebuit sa fie pretutindeni plin de turisti.
Am fost apoi si la o alta manastire, acolo nu sunt calugari iar in biserica slujeste un preot de mir Liturghia. Cat de mult mi-a placut acolo. O oaza de liniste si verdeata. Un miros imbatator de pini. Doar albinele, viespile si pasarelele ce se auzeau.
Cu siguranta vom mai merge la acea manastire.

Saptamana aceasta am avut o mare bucurie. A ajuns la mine cartea Omilii la Matei a Sf Ioan Gura de Aur. Am inceput sa citesc aceasta carte la sfarsitul anului 2018 cand am inceput calatoria mea spre ortodoxie si mi-a placut foarte mult. Am cautat-o la toate librariile online si nicaieri nu era pe stoc. Pana la urma am gasit-o undeva la mana a doua si am cumparat-o. O voi reciti in postul Craciunului.Mi-a lipsit blogul si mi-ati lipsit si voi si nu, nu sunt doar vorbe spuse in vant, eu chiar apreciez faptul ca am gasit in blogosfera persoane cu acelasi interes ca mine: Dumnezeu, ortodoxia si mantuirea.
Va pup cu drag!

4 comments:

 1. Ma bucur de veștile bune, Adi Luiza!
  Doamne ajută!
  Ca de obicei ai niște postări superbe, cu locuri desprinse parca din rai❤️❤️❤️

  ReplyDelete
 2. Doamne, ce locuri frumoase! Sanatate multa, draga Luiza!

  ReplyDelete
 3. Ce loc de liniște ai acolo!

  ReplyDelete
 4. Ma bucur ca ai inceput un tratament alternativ. Chiar daca este de lunga durata o sa iti fie bine pina la urma. Plimbarile prin natura sunt foarte importante. Iti doresc multa sanatate, Luiza!

  ReplyDelete