Tuesday, November 3, 2020

Implinirea poruncilor sau cum sa te desparti de Dumnezeu

               

       Am o prietena pe Facebook din vremurile mele de ratacire protestanta. Fata asta a alunecat atat de jos incat cred ca nici Iisus daca i-ar spune adevarul nu ar crede. A ajuns sa il nege pe Hristos, sa nege Noul Testament si sa isi imagineze ca se poate mantui implinind legea lui Dumnezeu.

        Azi si-a dat arama pe fata, a inceput prin a ma insulta pentru un lucru oarecare, fapt care m-a durut, maniat, intristat dar desi a evocat toate aceste emotii in mine eram dispusa sa lupt cu mine si sa incerc sa trec cu vederea insa picatura care a umplut paharul a fost ca "Iisus al tau nu te ajuta".
Stiu foarte bine care sunt ideile ei iar ea stie ca sunt ortodoxa. Cand am intrat in Biserica Ortodoxa s-a suparat atat de mult pe mine ca a incetat sa imi vorbeasca aproape un an. In Martie a reluat legatura cu mine incercand sa ma converteasca la troaca ei de porci. Din cauza slabiciunii mele si a faptului ca confruntarile imi fac rau am evitat sa iau atitudine si sa apar credinta noastra dar azi prilejul acesta a fost unul bun pentru a-i spune ceea ce trebuia sa ii spun de mult: ca exista o singura Biserica si ca este eretica (desi ereticii cred in Iisus, ea este mai mult decat o eretica negand pe Mantuitor) iar Iisus al meu este si Iisus al ei. Atat mi-a trebuit. A urmat o ploaie de injurii aduse lui Iisus Hristos. Am putut sa vad ura lui satana in ea dezlantuita. 


        Printre altele mi-a spus ca Iisus e un idol, ca Iisus s-a sinucis, ca Biserica e plina de idoli, ca Biserica l-a inventat pe Iisus, ca Iisus nu e deloc original deoarece Mithra si alti zei au facut acelasi lucru (ceea ce nu este adevarat, Mithraismul se aseamana f putin cu crestinismul) si cate si mai multe, o diaree verbala, cred ca avea mesajul gata pregatit pentru ca a fost kilometric si nu avea cum sa il scrie atat de repede. Am blocat-o dar asta nu a impiedicat-o si acum imi trimite mailuri kilometrice.

         M-am tot gandit cum spun parintii sa nu ma supar pe ea ci sa ma supar pe satana care o face sa se comporte in acest fel.

         Exista o noua miscare ticluita in strafundul iadului de satana insusi, aceasta miscare se numeste Hebrew Roots (radacini ebraice) sau Torah Observance (Implinirea Torei) sau Sacred Name (numele sacru) si aceasta miscare satanica porneste de la premiza (falsa) ca nu putem sa folosim numele de Iisus pentru ca in ebraica numele lui ar fi fost Yeshua, apoi se inlocuieste titlul de Dumnezeu cu tetragramatonul YHWH, apoi mai departe se inoculeaza perfida idee ca Noul Testament nu este de incredere deoarece original ar fi fost scris in ebraica iar mansucrisele in greaca ar fi fost nascocite de oameni insetati dupa putere care au pervertit cuvantul lui Dumnezeu pentru a se alinia ideologiei lor, se ajunge la a-l cataloga pe Sf Ap Pavel ca fiind inselat si insetat dupa putere, subtil se strecoara ideea ca trebuie sa urmam Torah, poruncile lui Dumnezeu din Vechiul Testament, si astfel acesti adepti incep sa tina legea evreiasca, sa nu manance porc, sa sarbatoreasca sarbatorile evreieste in timp ce plini de venin scuipa pe Craciun Paste si Duminica ei tinand Sabatul, etc.  La un moment dat isi dau seama ca nu, nici macar ei nu pot implini toate poruncile lui Dumnezeu si atunci se afla in fata unei dileme, iertarea pacatelor implica sacrificiul animalelor in Templu, cum astazi nu se mai practica jertfa animalelor au ajuns la concluzia ca nici in vechime nu se jertfeau animale pentru orice "flecustet" de pacat ci doar pentru pacate de categoria grea cum ar fi crima cu premeditare si adulterul si iata cum Satana i-a despartit de Dumnezeu prin iluzia ca pot implini Legea si cand realizeaza ca nu pot implini Legea le ofera raspuns ca nu e necesara jertfa si astfel isi adorm constiinta.
Cat inca sunt la inceput, adeptilor li se strecoara doar ideea de a folosi numele ebraice dar apoi, tiptil si miseleste, li se inoculeaza ideea ca nu au nevoie de Mantuitor, ca se pot mantui singuri prin implinirea poruncilor iar lovitura de gratie de la final este sa ii faca sa creada ca Iisus Hristos este inventia bisericii romano catolice, multi dintre ei ajung chiar sa creada ca Iisus Hristos este Antihristul. Si da, sunt numerosi oameni care cred aberatiile astea si ar fi in stare sa iti dea o mama de bataie zdravana, desigur in acord cu poruncile lui Dumnezeu!, pentru ca indraznesti sa crezi altceva.

         Eu am aflat de aceasta abominatie cu cativa ani in urma, pe atunci nu eram ortodoxa dar mi-a fost vizibil de la inceput scopul acestei miscari satanice. Eram pe un grup pe FB unde erau o gramada de astfel de rataciti dar erau in stadiile incipiente, inca nu se daduse arama pe fata, Iisus inca era tolerat dar nu ca Mantuitor ci ca un simplu om, unul de-al nostru. Sincer ma gandeam ca cineva care crede in Iisus cu greu va ajunge la ultima etapa a acestei miscari insa prietena mea mi-a dovedit cat de usor se rataceste omul. Stiam ca este adepta acestei miscari dar nu ma asteptam sa ajunga atat de rapid in faza finala: ura de Hristos.

          Sa ne fereasca Dumnezeu ca satana umbla racnind ca un leu cautand pe cine sa devoreze.


13 comments:

 1. Replies
  1. Foarte trist cu adevarat si nimic nu o poate convinge de contrariu.

   Delete
 2. Asculta acum pe YouTube sinaxa online a Arhim. EFREM staretul manastirii Vatoped. Pe canalul doxologia.ro
  Te pup

  ReplyDelete
 3. Nu te amari tu pt alegerile altuia....sa ne tina Dumnezeu departe de oameni ca ea, ca nu aduc nimic bun..

  ReplyDelete
 4. te tulburi degeaba.Fiecare om are drumul lui si noi nu putem face nimic altceva decat sa lucram la sufletul nostru, si sa semanam cum ne pricepem, ca de rest are grija Dumnezeu.El iubeste pe toata lumea, nu face diferente, trimite ploaia si peste buni , si peste rai, si asteapta cu rabdare fiecare suflet.De-am putea fi si noi la fel!pupici!

  ReplyDelete
 5. Ooof... Nu mai citi ce scrie si, eventual (fara sa citesti randurile ei), transmite-i ganduri bune. Nu incerca s-o convingi de ceva, doar spune-i ca doresti sa-i fie bine. Va inceta sa-ti mai trimita mesaje care te intristeaza. Sau... ignor-o. Nu-i mai da atentie. A fost, s-a dus... Mergi mai departe. 😊
  Ai grija de sufletelul tau. ❤️
  Te imbratisez cu drag!

  ReplyDelete
 6. ...vezi ca o poti bloca si pe mail. Ai grija de tine!

  ReplyDelete
 7. Crăciun fericit si un an nou mai bun!

  ReplyDelete
 8. Îmi pare rău să citesc aceste rânduri. Nici mie nu îmi place să aud jigniri adresate Domnului nostru. Trebuie să fi fost un moment urât, dar acum a trecut. Cel mai bine cred că e să întrerupi legătura și te poți ruga pentru ea dacă dorești. Numai Dumnezeu poate atinge și schimba inimile oamenilor care i se împotrivesc. Nu știam că există așa multe curente în ziua de azi, dar uite că sunt. Trist. Ar face orice cel rău ca să ne depărteze de la adevărul lui Hristos.

  ReplyDelete
 9. Nu te mai necăji ! Fiecare om are drumul său ! Şi, se spune, Liberul Arbitru...
  Îți doresc multă sănătate !
  Pupici ! ❤👍

  ReplyDelete
 10. Mulțumesc domnule pentru vrăjile tale reale. Numele meu este Zara Matteo. Acest lucru este cu adevărat incredibil și nu am experimentat niciodată așa ceva în viața mea. Înainte de a vă cunoaște, domnule, am încercat toate mijloacele probabile pe care le-am putut pentru a-mi aduce soțul înapoi, dar am ajuns să-mi dau seama că nimic nu funcționează pentru mine și că soțul meu a dezvoltat multă ură pentru mine. Am crezut că nu există nicio speranță de a mă reîntâlni cu fostul meu soț. Dar când am citit recenzii bune despre modul în care DR WHITE îi ajută pe ceilalți, am decis să-i trimit un mesaj prin WhatsApp: +17168691327. să încerc și am făcut tot ce mi-a instruit și am avut încredere în el și i-am urmat instrucțiunile, întrucât el mi-a garantat în 48 de ore și tocmai atunci fostul meu m-a sunat. Domnule, acum suntem mai fericiți ca niciodată. Totul arată perfect și atât de natural! Vă mulțumesc foarte mult domnule pentru vrăjile dvs. autentice și incontestabile. aici din nou e-mailul său:

  wightmagicmaster@gmail.com

  .com Îl poți și Whatsapp:
  +17168691327

  ReplyDelete