Monday, April 25, 2022

La mănăstirea Sf Gheorghe (4)

 Hristos a înviat!

Azi, de ziua sfântului Gheorghe, am fost la mănăstirea Sf Gheorghe.  Nu am mai fost acolo din Iunie 2020. Din obștea care era cand am fost eu ultima dată nu mai e decat un călugăr rus, staretul de acum este american, au venit călugări norvegieni, rusi, un georgian și surpriza: un călugăr roman! Călugărul roman s-a bucurat mult cand m-a văzut, mi-a dăruit un metanier, am stat mult de vorba. Tot vorbind noi i-am spus că eu tin legatura cu un călugăr din țară și s-a dovedit ca nu numai că il cunoaste pe respectivul călugăr, dar au și împărțit cândva chilia. Staretul a fost în muntele Athos, vorbește grecește cu accent american :) , slujba s-a cântat în stil aghioritic, a fost foarte înălțătoare, mi-a placut mult.După slujba staretul ne-a invitat la masa. Masa s-a servit tot ca la muntele Athos, în liniște, în timp ce un călugăr citea viata Sfântului Gheorghe.

Mâncarea a fost tare gustoasă, dar mâncarea este mereu gustoasă la mănăstire! :)

Am schimbat câteva cuvinte cu un călugăr norvegian, se pare ca avem multe idei comune, ba chiar urmarim pe youtube aceleasi persoane, apologeti ortodocși desigur :)

Un alt călugăr norvegian are o frumusețe angelică. Un chip frumos cu ochi albaștri și par blond. E tânăr. Slava Domnului pentru ca a ales cele bune în viața și nu cele pierzatoare.  Frumusețea lui ar fi putut fi o piatră de poticnire în lume.

Toti călugării sunt tineri. Ce bucurie!

Mâine mergem iar la vecernie.  Călugărul roman ne așteaptă cu drag si mi-a spus că mâine o sa mergem sa ne plimbam și să admiram marea din curtea mănăstirii. 

Ziua de azi a fost o zi atât de frumoasă. O zi cu mult soare, de care am avut multa nevoie. După multe zile negre azi am simțit iar lumina si bucurie.4 comments:

  1. Hristos a înviat!! Mă bucur pentru tine Luiza!

    ReplyDelete
  2. Imaginile imi induc o stare de liniste si mie, care vad doar poze.
    Ma bucur ca ti-a fost atat de bine acolo si iti doresc sa-ti fie bine mereu! Pace in suflet si zile senine!

    ReplyDelete