Friday, May 27, 2022

Trandafirii mei

Trandafirii sunt printre florile mele preferate, pur și simplu ii iubesc.
Primavara aceasta am plantat câțiva trandafiri în curte, nu am mult loc la dispoziție și nici solul nu este unul bun pentru trandafiri, dar sper sa se dezvolte frumos si sa ma încânte cu florile lor parfumate.
Deocamdată suferă din cauza căldurii excesive, sunt prea tineri pentru a face față atât caniculei cat si solului lutos. Unii dintre ei au florile aplecate si mai toti se scutură prea repede din cauza căldurii.
Eu sunt mulțumită ca toti au înflorit. Am ales trandafiri care au un miros intens.
I-am tratat cu solutie pe baza de lapte și folosesc un fertilizant lichid, mai folosesc și apa in care am pus coji de banane si coji de ouă. 


Mr Lincoln- un trandafir american cu miros și aspect  de trandafir clasic.  


Crown Princess Margareta- un trandafir englezesc casa David Austin. Imi place culoarea pastelata.


Eden Rose- trandafir catarator franțuzesc casa Meilland.  Mai e numit și Pierre de Ronsard.  E trandafirul pe care mi l-am dorit cel mai mult. L-am plantat de ziua mea. Din pacate nu e încă suficient de viguros sa produca acele flori mari și pline de petale.Camille Claudel- trandafir franțuzesc casa Meilland. Un trandafir superb, cu multe petale,  un trandafir romantic pe care il ador. Miroase a verde, asa simt eu, nu are mirosul trandafirului clasic cum are Mr Lincoln. 

Munstead Wood- trandafir englezesc casa David Austin. Un trandafir cu o culoare superba între roșu, grena și fuchsia.  Miroase frumos si pare printre cei mai rezistenți desi l-am mutat de două ori în curte. De la căldură își schimbă un pic culoarea și bate mai mult înspre roz.

Leonardo da Vinci- trandafir franțuzesc casa Meilland. Din cauza ca e prea tânăr nici acesta nu a reușit să aibă florile bogate in petale, însă este un trandafir prolific, deși printre cei mai mici la plantare a produs cele mai multe flori. Este un trandafir ale cărui flori rezistă mult, chiar 2 saptamani, la mine însă se scutură repede din cauza căldurii. Are miros de trandafir clasic. 

Acesta este un trandafir cumparat de la pepiniera. Se numeste 100 de petale. Are un miros de trandafir clasic. Pentru el nu am loc în curte. Sper sa reziste in ghiveci.

 

7 comments:

 1. O, ce trandafiri frumoși ai!
  Cu câtă dragoste i-ai plantat și îngrijit!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Chiar ca ii îngrijesc cu multă dragoste. Imi ofera multa bucurie. Ce minuni a creat Dumnezeu!

   Delete
 2. Vai cât sunt de frumoși!!!

  ReplyDelete
 3. Sunt superbi! Sa faca multe flori, sa-ti bucure sufletul cat mai multe saptmani cu florile si parfumurile lor!
  Cred ca va rezista in ghiveci trandafirul. Am vazut la cineva in jardiniere (tot intr-o tara "calduroasa"), pe o terasa (nu stiu ce "specie" erau, dar aveau flori bogate in petale si un parfum suav).
  Pupici cu drag! 💕

  ReplyDelete